Medisch - Ekopak

Sinds de legionella problematiek vorig jaar terug in de media kwam, als gevolg van een vermoedelijke besmetting in het ziekenhuis te Aalst, is de aandacht rond legionella terug verscherpt.
Ekopak is reeds sinds de wetgeving van 2004 actief met deze problematiek bezig. Vandaag moeten we vaststellen dat zelfs sinds de aanpassing van de wetgeving in 2007, de materie bij vele mensen nog onbekend is. Ekopak wil ook in deze materie zijn klanten bijstaan en de juiste oplossingen aanbieden.
Tot voor kort hadden we weinig erkende alternatieven voor de thermische desinfectie die werd voorgeschreven in de wetgeving van 2007.
In 2011 erkende de Vlaamse overheid de oxiperm (aanmaak chloordioxide) als alternatieve beheersmaatregel ter preventie van legionella. Enkele maanden later installeerde Ekopak in 2 Gentse ziekenhuizen een oxiperm als alternatief op de huidige waterbehandeling en met succes!
Momenteel zijn beide ziekenhuizen legionella vrij op de meer dan 30 kritische staalnamepunten, die driemaandelijks worden gecontroleerd. Een voorbeeld voor vele andere inrichtingen dat mits de juiste aanpak en opvolging legionella perfect kan voorkomen worden.
Interesse in het ekopak waterbehandelingssysteem, contacteer ons via info@ekopak.be