Ga naar de inhoud
Ekopak header

We creëren de zekerheid van ononderbroken watertoevoer

Ekopak is een Belgisch bedrijf dat internationaal actief is. We recycleren en herwaarderen water. Onze diensten creëren voor klanten de zekerheid van een ononderbroken watertoevoer. Dat is van belang voor proceswater in producerende bedrijven maar evengoed voor drinkwater bij consumenten thuis.

Uitdaging

Bedrijven zullen in de toekomst moeten vertrouwen op hun eigen productie en hergebruik van water, zeker op piekmomenten en in tijden dat drinkwaterbedrijven niet of niet volledig aan de vraag kunnen voldoen.

Oplossing

Daarom levert Ekopak een gespecialiseerd aanbod in industriële waterzuivering met een duurzaam karakter.

De Ekopak Groep

Volgende bedrijven maken deel uit van de Ekopak Sustainable Water groep:

Ekopak België

Ekopak werd opgericht in 2004 in België en is momenteel een belangrijke speler op het gebied van industriële waterbehandeling. Het bedrijf richt zich op innovatieve technologie voor waterrecycling. In 2018 introduceerde Ekopak het bedrijfsmodel Water-as-a-Service (WaaS) in de markt. Ekopak heeft een wereldwijd klantenbestand en is actief in +10 landen. De aandelen van Ekopak zijn sinds 2021 genoteerd op Euronext Brussel (ticker EKOP).

Ekopak Frankrijk

Het jaar 2021 markeert de oprichting van Ekopak Frankrijk, met kantoren in Rouen en Lyon. Met deze investering wil Ekopak voldoen aan de grote vraag naar duurzame waterinstallaties. De oprichting van Ekopak Frankrijk is een logische en noodzakelijke stap naar verdere Europese expansie. Ekopak Frankrijk is momenteel goed gevestigd in de markt met klanten als TotalEnergies, Borealis, EDF, enz.

Ga naar Ekopak France

Circeaulair

Circeaulair is een joint-venture tussen Ekopak Sustainable Water en EPICo², met Aquafin als partner. Circeaulair biedt een decentrale circulaire wateroplossing. Het is een belangrijke samenwerking tussen de publieke en private sector, waarin Ekopak een actieve rol speelt. Concreet wordt het effluent (of gezuiverd afvalwater) afkomstig van de waterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Aquafin, omgezet in proceswater voor industriële doeleinden. Dit gebeurt via een waterzuiveringsinstallatie die Ekopak vlakbij de RWZI van Aquafin plaatst. Van hieruit wordt een nieuw leidingnetwerk aangelegd dat het proceswater rechtstreeks naar het bedrijf of het bedrijvenpark transporteert. Dit leidingnetwerk verzekert de levering van het gerecycleerd proceswater.

Ga naar Circeaulair

Global Water & Energy

GLOBAL WATER & ENERGY (GWE) levert wereldwijd oplossingen voor de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie. Met honderden installaties wereldwijd en meer dan 40 jaar toepassingservaring pakt GWE de moeilijkste problemen aan op het gebied van afvalwater en organische afval-tot-energie. Door de jaren heen heeft GWE een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde lokale partners ontwikkeld in meer dan 20 landen en is momenteel wereldwijd actief via regionale kantoren in België, Nederland, de Filippijnen, Thailand en de VS. GWE maakt sinds 2023 deel uit van Ekopak.

Ga naar Global Water & Energy

H2O Production

H2O Production is gevestigd in Pithiviers, Frankrijk, en beschikt over 20 jaar expertise in verschillende technologieën voor de productie van gedemineraliseerd water en heeft ook de knowhow om PFOS/PFAS-verontreiniging aan te pakken. De expertise van H2O Production in het regenereren van harsen is ook een belangrijke extra troef voor de technologische knowhow van de groep. H2O Production werd in 2022 overgenomen door Ekopak Sustainable Water.

Ga naar H2O Production

Miljoenen liter water besparen, we doen het nú al

Onze aanpak is als een drietrapsraket: Reduce, Reuse en Revalue. Wat laten bedrijven water besparen, we maken het mogelijk water te hergebruiken en we innoveren om water te herwaarderen.

Reduce

We maken het mogelijk miljoenen liter water te besparen. Dat is voor bedrijven en particulieren zowel ecologisch als economisch interessant.

Reuse

We ontwerpen, bouwen en beheren watermanagementsystemen voor het hergebruik van alle soorten water: hemelwater, oppervlaktewater en waste water.

Revalue

We leveren grote inspanningen voor onderzoek en ontwikkeling, omdat we door voortdurend te innoveren nog veel meer water kunnen herwaarderen.


Water is de toekomst, de toekomst is Ekopak

2004

Ekopak start in België als bedrijf dat containerinstallaties bouwt om ultrapuur water te maken voor onder meer chemie-, farma- textiel- en voedingsbedrijven.

2013

Pieter Loose neemt het bedrijf over en ontwikkelt het ‘WaaS’ concept (Water-as-a-Service).

2019

Marc Coucke stapt met zijn investeringsmaatschappij Alychlo in Ekopak. Dat geeft een sterke impuls aan de activiteiten en groei. Ekopak heeft in 2019 installaties staan in elf landen bij circa 700 klanten, van wie 400 in België.

2021

 • Op 31 maart stapt Ekopak naar de Euronext Stock Exchange (Brussel).
 • Ekopak neemt in april iSERV over, een gespecialiseerde dienstverlener voor de behandeling van water.
 • Ekopak wordt één van de shirtsponsors van de wielerploeg ‘The Wolfpack’ van 2022 tot 2025.
 • Bijna tegelijkertijd schiet Ekopak France uit de startblokken. Ekopak is actief in een tiental landen en krijgt nu zijn eerste buitenlandse vestiging.

2022

 • Ekopak kondigt samen met water-link, PMV en Aquafin het Waterkracht project in Antwerpen aan.
 • Om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen, kondigt Ekopak de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Deinze aan.
 • Ekopak lanceert samen met Aquafin en EPICo² het project Circeaulair, we promoten zo verder het hergebruik van gezuiverd afvalwater (effluent) voor de industrie.
 • Ekopak wordt één van de shirtsponsors van de vrouwenwielerploeg ‘AG Insurance Soudal Quick-Step’ van 2023 tot 2026.
 • Ekopak neemt het Franse bedrijf H²0 Production in Pithiviers (Frankrijk) over.

2023

 • Ekopak neemt het Belgische bedrijf Global Water & Energy over en opereert daarmee op internationaal niveau.

Onze toekomstplannen

Ekopak wil een vooraanstaande rol spelen in de recyclage en herwaardering van water door:
 • partnerschappen voor waterbeheer uit te bouwen met zowel bedrijven, burgers als overheden
 • via organische groei en overnames de aanwezigheid en activiteit in verschillende landen uit te bouwen
Ekopak
Neem
contact op
Contacteer ons